Torsk i kokossås
Datum: 2016-11-22 Tid: 15:40:00
I söndags gjorde vi ett gäng matlådor igen och den här gången blev det två varianter av torsk, en krämig gratäng och den här goda rätten. Riktigt god sås som man själv får avgöra hur mycket sting man vill ha i.
Torsk i kokossås, 3-4 portioner
400 g torskfilé
1 burk kokosmjölk
2 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek
1 krm ingefära
koriander
salt, peppar
Till servering
sweet chilisås
cashewnötter eller jordnötter
Skär torsken i bitar. Koka upp kokosmjölk och crème fraiche i en kastrull på medelhög värme. Pressa i vitlöken. Tillsätt sambal oelek, ingefära och koriander. Smaka av med salt och peppar. Lägg i torsken och låt koka några minuter tills den är genomkokt.
Servera med valfria tillbehör, t.ex. sallad, ugnsrostade grönsaker eller broccolimos. Ringla gärna över lite sweet chilisås och strö över nötter vid servering.
Kommentarer
Trackback