Krämig tonfiskgratäng
Datum: 2016-10-11 Tid: 07:44:00
I söndags slängde jag ihop den här gratängen inför ännu en jobbvecka. Fint med billig och god mat som gör sig bra i matlådan. Snabbt fixat dessutom! Jag har lite sallad vid sidan om och Johan har ris till men gratängen går ju såklart att äta precis som den är.
Krämig tonfiskgratäng, 4-6 portioner
500 g broccoli
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
4 burkar tonfisk i vatten
2 burkar lättcrème fraiche tomat och basilika
salt, peppar
riven ost
Sätt ugnen på 200°C. Förväll broccolin och låt rinna av. Hacka lök och vitlök, fräs i en stor kastrull tills löken mjuknat lite. Rör ner tomatpuré och låt fräsa en stund till. Häll av vattnet från tonfisken. Blanda ner tonfisk, broccoli och crème fraichen i lökfräset. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Häll över i en ugnsfast form. Strö över riven ost och gratinera i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills osten smält och fått fin färg.
Kommentarer
Trackback