Krämig kål- och grönsaksgratäng med bacon
Datum: 2016-09-01 Tid: 09:20:00
Vi har köpt en ny servis som vi invigde i fredags. Det blev en krämig gratäng med massa nyttigheter och godsaker i. När inspirationen tryter brukar vi försöka utgå ifrån veckans erbjudanden på Ica. Så gjorde vi även i fredags och resultatet blev riktigt lyckat! Passade även på att göra en ny laddning i söndags där vi bytte ut bacon mot kycklingkebab, också gott och bra matlådemat.
Krämig kål- och grönsaksgratäng med bacon, ca 4 portioner
2 stora morötter
1 squash
½ purjolök
¼ vitkålshuvud
2 vitlöksklyftor
1 paket tärnat bacon
1 dl grädde
1 burk lättcrème fraiche franska örter
salt, peppar
riven ost
Sätt ugnen på 225°C. Skiva morötterna och squashen. Strimla vitkålen och purjolöken, hacka vitlöken. Fräs i en stor stekpanna eller kastrull tills grönsakerna mjuknat lite. Stek under tiden baconet i en annan panna, låt rinna av på hushållspapper. Blanda ner grädde och crème fraiche i grönsaksfräset. Låt koka ihop en stund. Rör sedan ner baconet. Smaka av med salt och peppar. Häll över i en ugnsfast form. Strö över riven ost och gratinera i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter tills osten smäll och fått färg.
Kommentarer
Trackback