Saffransrulltårta med vit chokladkräm
Datum: 2017-12-05 Tid: 07:08:00
När man vill ha snabbfixat fika som samtidigt är hembakat är det perfekt med rulltårta. Den här varianten gjorde jag och mamma i söndags till adventsfikat. Vi hade inte riktigt tålamod att låta den svalna (kaffet var redan på gång) och därför blev den lite kladdig och inte direkt en fröjd för ögat, det var svårt att rulla ihop den ordentligt utan att den gick sönder... Men smaken var det inget fel på, sockersöt men god!
Saffransrulltårta med vit chokladkräm
4 ägg
2 dl strösocker
1 pkt saffran à 0,5 g
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
100 g vit choklad
100 g naturell färskost
50 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
Sätt ugnen på 250°C. Vispa ägg, socker och saffran fluffigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten så att allt blandas ordentligt. Häll ut smeten på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter. Låt svalna något. Lägg ut ett bakplåtspapper på en annan plåt, ha på ett tunt lager strösocker. Vänd sedan upp kakan på bakplåtspappret så att den får en sockrad yta. Låt kallna helt.
Gör under tiden fyllningen. Smält den vit chokladen försiktigt i vattenbad. Låt svalna lite. Vispa ihop färskost och smör till en slät smet. Rör ner den smälta chokladen och florsockret. Vispa till en slät smet. Bred ut fyllningen på tårtan och rulla ihop från långsidan med hjälp av bakplåtspappret.
Skär i lagom tjocka skivor. Förvara i kylen.
Kommentarer
Trackback