Morotslasagne
Datum: 2017-02-21 Tid: 08:53:00
Förra helgen hittade vi på en egen variant på lasagne och använde hyvlad morot i stället för pasta (eller zucchini). Inte alls dumt! Vi gjorde dubbel sats och hade inget recept att utgå ifrån så måttangivelserna är bara på en höft, men ungefär såhär gjorde vi:
Morotslasagne, 4-6 portioner
4 stora morötter (eller så att det räcker till tre lager)
500 g köttfärs
1 gul lök
1 burk skivade champinjoner
1 burk kokosmjölk
1 dl crème fraîche
1 msk oxfond
1 msk soja
1-2 tsk currypasta
ev. 100-200 g färskost för tjockare konsistens
salt, peppar
curry
koriander
riven ost
Sätt ugnen på 200°C. Hyvla morötterna tunt med osthyvel (eller ännu bättre: använd mandolin). Lägg åt sidan. Hacka löken och bryn den tillsammans med köttfärsen. Häll av vattnet från champinjonerna och låt dem fräsa med. Ha i kokosmjölk, crème fraîche, fond, soja och currypasta. Låt koka ihop. Rör ner färskost för tjockare konsistens. Smaka av med kryddorna. Varva hyvlad morot och köttfärsröra i en ugnsform. Strö över riven ost. Gratinera i ugnen i 20 minuter eller tills osten smält. Täck sedan med folie och gratinera i ytterligare 20 minuter tills morötterna mjuknat.
Kommentarer
Trackback