Het räkgryta med curry och bladspenat
Datum: 2017-01-30 Tid: 07:18:00
Den här räkgrytan gjorde vi förra helgen. Tror att den chilin jag tog var riktigt stark (den var liten och jag tog bort alla frön) för det behövdes en klick svalkande crème fraîche till. Gott hur som helst!
Het räkgryta med curry och bladspenat, ca 4 portioner
800 g räkor med skal (eller 1 liten burk räkor i lake)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 spetspaprikor
1 msk curry
400 g kokosmjölk (inte lätt)
1 dl vatten
2 msk fisk- eller skaldjursfond
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 msk limejuice
bladspenat
Skala räkorna (eller häll av vattnet). Hacka löken, finhacka vitlöken och chilin och strimla paprikorna. Fräs lök, vitlök och chili i olja tillsammans med curry i en kastrull. Tillsätt paprika och fräs en stund till. Häll i kokosmjölk, vatten, fond, sambal oelek, salt och limejuice. Låt sjuda i ca 5 min utan lock. Ta av från plattan och rör ner bladspenat och räkor.
Servera gärna med en klick crème fraîche eller matlagningsyoghurt.
Kommentarer
Trackback