Den här rätten har jag själv aldrig gjort men däremot fått smaka vid flera tillfällen när min kära mamma lagat den. Riktigt gott! Men det förstår man ju bara genom att läsa ingredienslistan. ;) Receptet kommer från tidningen Allt om LCHF.
Lax med medelhavstäcke, 4 portioner
4 laxfiléer
200 g skalade räkor
2 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
½ kruka färsk basilika
½ dl soltorkade tomater
salt, peppar
2 dl riven parmesan
basilika
Sätt ugnen på 200°C. Lägg laxen i en ugnsfast form. Strö över de skalade räkorna. Hacka basilikan och de soltorkade tomaterna fint. Blanda med crème fraîche och grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över laxen och räkorna och toppa med parmesan. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter tills osten smält och fått fin färg. Garnera med färsk basilika
Servera med sallad.