Palak paneer med tomat och halloumi
Datum: 2017-05-03 Tid: 07:30:00
Alla är vi väl överens om att vi behöver dra ner på köttkonsumtionen. Ibland kan det vara svårt att hitta vegetariska alternativ utan att göra avkall på smaken (eller så tar det lång tid att tillaga), det tycker i alla fall jag. Men här kommer ett tips på en vegetarisk rätt som går snabbt att laga och som smakar jättegott! Testa! Palak paneer är egentligen en indisk rätt med en särskild färskost (paneer). I det här receptet, som jag hittade i Ica-appen, använde jag halloumi istället.
Palak paneer med tomat och halloumi, 4 portioner
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
2 tomater
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
1 dl matlagningsvin (eller en skvätt citronsaft)
2 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
200 g bladspenat
400 g halloumiost
salt
Skär schalottenlöken i mindre bitar. Skiva vitlöken. Hetta upp hälften av oljan i en wokpanna eller kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala i 3-4 minuter. Klyfta tomaterna och tillsätt dem, de krossade tomaterna, vinet och grädden. Smula ner buljongtärningen. Låt sjuda i 6-7 minuter. Vänd ner spenaten. Tärna halloumin och stek den gyllene i resten av oljan. Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt.
Servera med sallad eller blomkålsris (eller vanligt ris, om man inte kör LCHF).
Kommentarer
Trackback