Köttfärsfyllda auberginerullar i tomatsås
Datum: 2017-09-03 Tid: 13:37:00
Igår var jag ensam på dagen eftersom Johan fotade ett bröllop. Kände för att lägga lite tid på middagen och hade nötfärs som behövde användas. Slutade med att jag höftade ihop ett gäng köttfärsfyllda auberginerullar som blev så goda att jag måste dela med mig av receptet.
Köttfärsfyllda auberginerullar i tomatsås, 4 portioner
2 auberginer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g nötfärs
1 msk oxfond
1 msk soja
2-3 msk chilisås
paprikapulver
basilika, oregano
salt, peppar
Tomatsås
1 burk krossade tomater
1 tsk vitvinsvinäger
salt, peppar
oregano
1 förpackning mozzarella
Skiva auberginen tunt på längden, lägg ut på hushållspapper och strö över lite salt. Låt ligga i 10 minuter, torka sedan av. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek aubegineskivorna på båda sidor tills de fått lite färg och mjuknat. Lägg åt sidan.
Sätt ugnen på 200°C. Hacka löken och vitlöken, bryn tillsammans med köttfärsen. Tillsätt fond, soja och chilisås. Smaka av med kryddorna.
Lägg lite köttfärsröra i ena änden av varje aubergineskiva och rulla ihop. Lägg över i en ugnsform med skarven nedåt.
Blanda alla ingredienser till tomatsåsen och koka upp. Häll över auberginerullarna och toppa med skivad mozzarella. Gratinera i miten av ugnen i ca 25 minuter.
Kommentarer
Trackback