Den här torskgrytan slängde jag ihop i söndags. Smidigt att få användning av de överblivna grönsakerna vi hade i kylen: ett litet trött vitkålshuvud, några morötter, broccoli... Några selleristjälkar fick också åka med. Grytor är ju extra gott på hösten och ett perfekt sätt att ta tillvara på sånt där som lätt blir liggande i kylskåpet.
Torskgryta med röd curry och kokosmjölk, 4-6 portioner
500 g torskfilé
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1 msk röd currypasta
2 morötter
100 g broccoli
½ litet vitkålshuvud
2 burkar kokosmjölk
3 msk grönsaksfond
1 lime, skal och saft
salt, peppar
Hacka vitlöken och fräs i olja i en stor gryta tillsammans med ingefära och currypasta. Slanta morötterna, dela broccolibuketterna och skär vitkålen i mindre bitar. Ha i grytan och stek i ca 5 minuter tills grönsakerna mjuknat lite. Häll på kokosmjölk och fond och ha i skal och saft från limen. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter. Skär under tiden torsken i bitar. Rör sedan ner den i grytan och låt koka ytterligare 5 minuter eller tills torsken är klar och grönsakerna mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
Tips! Gott att ringla lite sweet chilisås över vid servering.