Laxgratäng med franska örter
Datum: 2018-08-24 Tid: 06:45:00
Om en vecka har jag förhoppningsvis redan sovit några nätter i vårt nya hus, men just nu bor vi i ett flyttkaos med flyttkartonger överallt. Står ut endast med vetskapen om att det snart är över och att det är för att vi äntligen har fått tag på ett hus som vi båda föll för. Försöker rensa kyl och frys så gott det igår, så igår gjorde jag den här gratängen på vad som fanns hemma. Blev jättegott, och som vanligt väldigt snabbfixat!
Laxgratäng med franska örter, 4-6 portioner
4 laxfiléer
1 rödlök
15 körsbärstomater
300 g broccoli
2 burkar lätt crème fraiche franska örter
2 dl grädde
salt, peppar
riven ost
Sätt ugnen på 225°C. Skär laxen i kuber och lägg i en ugnsform. Krydda med salt och peppar. Skiva rödlöken och halvera körsbärstomaterna. Förväll broccolin om den är fryst och dela i mindre buketter. Fördela rödlök, tomater och broccoli formen. Rör ihop crème fraiche och grädde, smaka av med salt och peppar. Häll över i formen och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills osten smält och fått fin färg.
Kommentarer
Trackback