Biff Stroganoff
Datum: 2018-02-12 Tid: 13:24:00
Mer stroganoff. Det känns som jag suktat efter det här i flera år. Har ett väldigt starkt minne från när min barndomskompis mamma bjöd på en supergod Biff Stroganoff. Har förgäves försökt få tag på receptet, och har aldrig lagat det sjäv förut, så fick försöka minnas vad det var jag tyckte var så gott. Minns att det var gurka i grytan redan från början, inte bara vid sidan om. Sonderade receptterrängen på nätet och hittade ett av Tommy Myllymäki som vi utgick ifrån. Vi använde nötbog eftersom det fanns hemma men man kan använda annat nötkött också om man vill, t.ex. lövbiff.
Biff Stroganoff, 4 portioner
400 g nötbog
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g champinjoner
1 dl vitt vin
3 dl vatten
1 msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
3 msk tomatpuré
salt, peppar
3 dl crème fraiche
cornichoner, delade i mindre bitar
persilja
Strimla köttet. Hacka löken och vitlöken, skiva champinjonerna. Stek köttet i lite matfett, köttet ska få färg men inte koka. Stek i omgångar för att undvika kokning. Tillsätt sedan lök och vitlök så den mjuknar, ha därefter i svampen. Slå på vinet och koka upp så att det går in i köttet och grönsakerna. Tillsätt sedan vatten, fond, senap och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med att röra ner crème fraiche, cornichoner och persilja.
Kommentarer
Trackback