Fortsätter på vegotemat och den här gången med Johans favorit sedan en tid tillbaka: halloumi. Blir alltid lika glad när han önskar nåt med ost. ;)
Halloumi Stroganoff, 4 portioner
1 gul lök
2 stora morötter
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater med örter à 375 g
2½ dl mellangrädde
2 msk fransk senap
2 förpackningar halloumi
salt, peppar
persilja
Hacka löken och skiva morötterna. Fräs i lite olja i en wokpanna eller gryta. Pressa i vitlöksklyftorna och rör ner tomatpuré. Låt fräsa ihop en stund. Tillsätt sedan krossade tomater, grädde och senap. Koka upp och låt småputtra en stund.
Skär under tiden halloumin i tärningar och stek dem gyllenbruna. Rör sedan ner dem i tomatsåsen och smaka av med salt, peppar och persilja.