Kryddig gryta med tomat- och kokossås
Datum: 2018-02-01 Tid: 11:52:00
Den här grytan gjorde vi för ett tag sen. Vi gjorde den både vegetarisk och vegansk och använde quornfärs och kokosmjölk, men man kan ju enkelt byta ut det mot valfri färs och grädde om man vill. God och enkel vardagsmat! Vill man göra det ännu enklare för sig kan man använda färdig kryddblandning (typ garam masala) istället för att blanda kryddorna själv som vi gjorde.
Kryddig gryta med tomat- och kokossås, 4 portioner
500 g valfri färs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Kryddor
2 msk riven ingefära
2 tsk curry
1 msk kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk gurkmeja
1 msk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
1 tsk spiskummin
1 msk tomatpuré
1 paket krossade tomater á 500 g
1 burk kokosmjölk
200 g broccoli, färsk eller tinad
salt
Hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en gryta och fräs kryddorna i några minuter. Ha i löken och vitlöken och låt det fräsa med tills det mjuknat. Tillsätt sedan färsen och stek tills den fått färg. Rör ner tomatpuré och häll på krossade tomater och kokosmjölk. Låt puttra på medelvärme i 10-15 minuter. Dela broccolin i mindre bitar och låt koka med mot slutet. Smaka av med salt.
Kommentarer
Trackback