Beer can burgers
Datum: 2018-06-11 Tid: 08:10:00
Det här är bland det godaste jag vet! Testade första gången för två somrar sen och föll som en fura. Sen dess har det blivit några fler gånger, senast för bara någon vecka sen när det var grillkväll hos Christian och Elisabeth, och varje gång har jag förundrats över hur gott det är. Förra sommaren bjöd jag och Johan mina föräldrar på det här och mamma pratar fortfarande om det. När man tittar på ingredienslistan är det egentligen inte ett dugg konstigt att det här är en favorit: hamburgare extra allt med bara sånt jag gillar! Receptet vi brukar utgår ifrån kommer från Matplatsen. Har lagt upp det förut men förtjänar att publiceras igen.
Beer can burgers, 6 burgare
1 kg nötfärs
½ dl bbq-sås
salt, peppar
12 skivor bacon
Fyllning
250 g champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
½ burk Ridderheims soltorkade tomater
100 g riven ost
salt, peppar
Blanda nötfärsen med bbq-sås, salt och peppar. Forma 6 stora bollar och tryck sedan ner en ölburk (eller annan liknande burk) och forma färsen runt burken. Burken ska inte tryckas igenom helt utan det ska bli en botten med färs. Lyft sedan bort burken och vira 2 skivor bacon på utsidan runt varje burgare.
Gör fyllningen. Skiva champinjonerna, hacka lök och vitlök. Stek i lite smör tills löken mjuknat. Hacka tomaterna och blanda med svampfräset. Ta av från värmen och låt svalna lite. Rör sedan ner riven ost. Krydda med salt och peppar. Fyll sedan hålet i burgarna med fyllningen.
Grilla på grillen (eller i ugnen på 200°C i ca 20 minuter), bara på undersidan. Om de börjar få för mycket färg kan de ställasl över på ett folieark och fortsätta grillas.
Servera med hamburgerbröd (för den som vill ha det), sallad, hamburgerdressing och bbq-sås. Ät och njut! :)
Kommentarer
Trackback