Som så många andra försöker vi äta lite mer vegetariskt. För ett tag sen gjorde vi den här krämiga grytan med quornbitar, riktigt gott, snabbt och enkelt! Fungerar lika bra med kyckling om man hellre vill ha det. Receptet kommer från Jessica Frej.
Quornbitar i krämig dragon- och senapssås, 4 portioner
600 g quornbitar (eller kycklingfilé i bitar)
salt, peppar
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
2 dl vitt vin
2 msk kycklingfond
2 msk dijonsenap
2-3 msk torkad dragon
2 msk soltorkad tomatkräm
Stek quornbitarna i lite smör eller olja i en het stekpanna tills de får lite färg. Krydda med salt och peppar. Hacka lök och vitlök och stek tillsammans med quornbitarna på medelvärme i några minuter. Tillsätt grädde, crème fraiche, vin, fond, senap, dragon och soltorkad tomatkräm. Rör om ordentligt, låt koka ihop några minuter. Smaka ev. av med mer salt och peppar.