Högrevsgryta med syrad grädde och sambal oelek
Datum: 2018-11-10 Tid: 23:29:00
Vi har en hel del närproducerat kött i frysen. Eftersom jag är gravid, och gillar mitt kött sådär härligt rosarött, har det inte blivit att vi tillagat någon av de finare köttdetaljerna så ryggbiffen får snällt vänta tills bebisen har kommit. Däremot fick vi användning av ett stycke högrev idag som vi gjorde en supergod gryta på, vilket passade alldeles utmärkt den här regngråa lördagen. Receptet kommer från Arla, busenkelt och jättegott!
Högrevsgryta med syrad grädde och sambal oelek, 4-6 portioner
800 g högrev
2 gula lökar
1 röd paprika
smör att steka i
salt, peppar
5 dl vatten
1½ msk oxfond
1 msk sambal oelek
2 morötter
2 dl syrad grädde eller smetana
1 dl mellangrädde
persilja
Putsa köttet och skär i mindre bitar. Skiva löken och paprika tunt. Bryn lök och paprika i smör i en stor gryta. Bryn sedan köttet, krydda med salt och peppar. Häll på vatten, fond och sambal och låt koka upp. Låt sedan sjuda under lock på svag värme i ca 2 h tills köttet är mört. Skiva morötterna och lägg i grytan tillsammans med grädden och låt koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med persilja och ev. mer salt och peppar.
Servera med valfria tillbehör, t.ex. broccoli (eller potatis för den som gillar det).
Kommentarer
Trackback