Kyckling i basilikasås med granatäpple
Datum: 2018-11-16 Tid: 07:28:55
Kycklingrecept kan man aldrig få för många av! Går ju verkligen att variera i all oändlighet. Innan jag träffade Johan åt jag inte så mycket kyckling, i alla fall inte under studenttiden, men sen vi blev tillsammans har det blivit desto mer eftersom kyckling var det Johan oftast lagade när han var ensam. Själv frossade jag mest i lax... Det här receptet hittade jag i senaste numret av Mer Smak (Coop), blev inte alls så dumt! Det var Johan som fixade i ordning såsen och han missade att vi hade nästan dubbelt så mycket kycklingfilé så det blev lite snålt med sås (säger såsälskaren). Tyckte inte att granatäppelkärnorna tillförde särskilt mycket utan tänker att man lika gärna kan använda nötter eller annan crunchig topping om man föredrar det.
Kyckling i basilikasås med granatäpple, 4 portioner
500 g kycklingfilé
salt, svartpeppar
5 dl crème fraîche
1 kruka basilika, finhackad
1-2 vitlöksklyftor, pressad
½ citron, finrivet skal
granatäppelkärnor
Sätt ugnen på 200°C. Skär kycklingfiléerna i avlånga bitar. Lägg i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche med finhackad basilika (spara ev. några blad till garnering), vitlök och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Strö över granatäppelkärnor och basilikablad. Avsluta med att dra ett varv med svartpepparkvarnen.
Servera med valfria tillbehör.
Kommentarer
Trackback