December och julledighet närmar sig med stormsteg men än behövs det matlådor. Igår gjorde jag den här busenkla och snabbfixade kycklinggratängen med sånt jag hittade hemma. Älskar att vi numer har stor kyl och frys och kan bunkra upp ordentligt, finns alltid massor att välja på!
Kycklinggratäng med curry och mango chutney, 4 portioner
500 g kyckklingfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 påse wokmix á 500 g
2½ dl grädde
2 dl crème fraiche
1 msk kycklingfond
2-3 msk mango chutney
1 tsk riven färsk ingefära
salt, peppar
curry
riven ost
Sätt ugnen på 225°C. Hacka löken och stek tillsammans med färsen i lite matfett. Pressa i vitlöksklyftan och ha i wokmixen. Låt fräsa ihop i några minuter. Tillsätt sedan grädde, crème fraiche, kycklingfond, mango chutney och ingefära. Låt koka ihop. Smaka av med salt, peppar och curry. Häll över i en ugnsform och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills osten smält och fått fin färg.