Bakad färs med viltsås
Datum: 2018-10-30 Tid: 07:11:00
Måste tipsa om den här goda rätten som vi lagade i söndags, blev så gott! Har det i matlådan idag och längtar mig tokig efter lunchen, ja, mer än vanligt alltså. ;) Inspirationen hittade vi bland Icas recept men freestylade en hel del. Rekommenderas varmt!
Bakad färs med viltsås, 4 portioner
1 gul lök (spara hälften till såsen)
2 morötter
1 msk timjan
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
Viltsås
½ gul lök
2½ dl grädde
1 burk lätt crème fraiche karljohansvamp & timjan
1½ msk viltfond
½ dl lingon
salt, peppar
Sätt ugnen på 175°C. Hacka löken och riv morötterna. Stek hälften av löken tillsammans med timjan. Tillsätt morötterna mot slutet och stek några minuter. Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Ha i löken och morötterna och blanda ordentligt. Platta ut i en ugnssäker form, skåra ev. portionsbitar. Grädda i övre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Fräs resten av löken i lite matfett. Blanda ner grädde, crème fraiche och fond. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Rör ner lingon och smaka av med salt och peppar.
Servera färsen med såsen och gärna lite extra lingon.
Kommentarer
Trackback