Flygande halloumi
Datum: 2018-10-01 Tid: 07:45:00
Igår fixade jag ett gäng matlådor igen och den här gången blev det en twist på klassikern Flygande Jakob, där kycklingen byttes ut mot halloumi. Barnsligt enkelt, snabbt och jättegott! Vill man köra helt vego är det bara att utesluta skinka/bacon eller köra en vegetarisk motsvarighet. Mest den rökta smaken man vill åt, sältan fås ju från halloumin.
Flygande halloumi, 6 portioner
1½ gul lök
3 paket halloumi
5 dl valfri grädde
2 dl chilisås
ev. 1 dl crème fraiche för tjockare konsistens
salt, peppar
120 g rökt bog/skinka/bacon
2 bananer
1½ dl jordnötter
Sätt ugnen på 225°C. Hacka löken och skär halloumin i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och ringla över lite olja. Ställ in i ugnen i 5-10 minuter tills osten fått lite färg och löken mjuknat. Vispa under tiden ihop grädde, chilisås och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Ta ut formen ur ugnen och häll över gräddblandningen. Strö över hackad rökt bog, skivad banan och jordnötter. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter tills gratängen fått fin färg.
Kommentarer
Trackback