Torskgryta med dill
Datum: 2019-12-17 Tid: 08:00:00
đșđđđđđđđđđ. IgĂ„r kvĂ€ll Ă„t jag gröt och skinkmacka och i lördags sĂ„g middagen ut sĂ„hĂ€r. Tredje bubblet i min adventskalender och en smaskig torskgryta till det.
Â
Â
Â
Â
Torskgryta med dill, 4 portioner
400 g torskfilé
citronpeppar
2 morötter
150 g broccoli
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 msk fiskfond
1 msk hummerfond
2 dl vatten
2,5 dl grÀdde
0,5 dl chilisÄs
1 tsk citronsaft
8 körsbÀrstomater
2 msk hackad dill
salt, peppar
Â
Tina torsken om den Àr fryst och skÀr i kuber. Krydda med citronpeppar och lÀgg Ät sidan. SkÀr moroten i tunna slantar och dela broccolin i mindre bitar om buketterna Àr stora. Hacka löken och vitlöken. FrÀs tillsammans med moroten i lite olja i nÄgra minuter. Rör ner tomatpurén och frÀs en liten stund till. Ha i broccolin. TillsÀtt fond, vatten, grÀdde, chilisÄs och citronsaft och koka upp. Halvera tomaterna och rör ner dem. LÄt sjuda en stund. Ha i dillen och smaka av med salt och peppar. TillsÀtt sedan fisken och lÄt puttra nÄgon minut tills fisken Àr klar.
Kommentarer
Trackback