Vegetarisk vitkålsgratäng
Datum: 2019-02-27 Tid: 12:57:00
Det blir allt mer vegetariskt hemma. Kan verkligen rekommendera sojafärsen från Anamma, godare än nötfärs! Använde den för att göra en rejäl laddning vitkålsgratäng förra veckan. Finns ett liknande recept på vitkålsgratäng på bloggen sedan tidigare men här är en annan variant.
Vegetarisk vitkålsgratäng, 6 portioner
500 g vegofärs
½ vitkålshuvud
1 gul lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 msk soja
1 burk kokosmjölk
2 msk mango chutney
1 tsk grön currypasta
curry
salt, peppar
riven ost
Sätt ugnen på 225°C. Skär vitkålen i mindre bitar och stek i lite olja tills den mjuknat lite. Häll över i en ugnsform och ställ in i ugnen. Hacka under tiden lök och skiva morötterna. Stek tillsammans med färsen. Pressa i vitlöken och ha i soja, kokosmjölk, mango chutney och currypasta. Låt koka ihop. Krydda med curry, salt och peppar efter behag.
Ta ut formen med vitkål ur ugnen och blanda ner färsröran. Strö över riven ost och gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills osten smält och fått lite färg.
Kommentarer
Trackback