LCHF-våfflor
Datum: 2019-01-09 Tid: 07:23:00
En av sakerna vi önskade oss i julklapp var ett våffeljärn. Efter noga efterforskning hade jag hittat ett dubbeljärn från Wilfa som verkade bra och som vi fick av mina föräldrar. Invigdes omgående och sedan dess har det blivit våfflor flera gånger. Hittills har det bara blivit söta våfflor med grädde och sylt men framöver kommer vi prova halloumivåfflor eller andra matiga varianter. Älskar (!) verkligen att bo i hus och ha plats för såna där köksprylar som vi tidigare var tvungna att prioritera bort. Har provat några olika recept på LCHF-våfflor men det här är helt klart det som varit bäst hittills. Eftersom receptet innehåller ägg blir inte våfflorna frasiga men det gör inte mig nåt, huvudsaken är att de blir väldigt goda!
LCHF-våfflor, 6-7 st
4 ägg
2 dl mandelmjöl
2 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
< 1 msk fiberhusk
1 nypa salt
ev. 1 krm vaniljpulver
Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet. Låt stå och svälla en liten stund. Hetta under tiden upp våffeljärnet, pensla med smör vid behov. Grädda sedan våfflorna.
Servera med valfria tillbehör, t.ex. vispad grädde eller glass, sylt och bär. Eller gör en matig variant (hoppa över vaniljpulvret) och servera med t.ex. rökt lax och pepparrotskräm.
Kommentarer
Trackback