Torsk i senaps- och gräslökssås
Datum: 2019-01-04 Tid: 08:01:00
För ett tag sen fick jag smaka på en god torskrätt hos mina föräldrar. I originalreceptet ska det egentligen vara bacon men igår gjorde jag och Johan en egen variant med några mindre ändringar. Vill man åt den rökta smaken och inte orkar steka bacon kan man ju ta rökt skinka i stället, men vi känner allt oftare att vi gärna skippar köttet. Som vanligt enkelt och snabbt att tillaga - och gott såklart! Funkar både som vardags- och bjudmat.
Torsk i senaps- och gräslökssås, 4 portioner
400 g torskrygg
1 gul lök
salt, peppar
Sås
3 dl grädde
2½ dl crème fraîche
2 msk Cantadou extra vitlök (alternativt 1 pressad vitlöksklyfta)
1 msk fransk senap
1 dl hackad gräslök
salt, peppar
riven ost
Sätt ugnen på 225°C. Tina fisken om den är fryst. Skär i kuber. Hacka löken. Lägg torsken och löken i en ugnsform, krydda med salt och peppar. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Häll över fisken och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills osten smält och fått fin färg.
Servera med valfria tillbehör.
Kommentarer
Trackback