Bärkladdkaka med vit choklad
Datum: 2019-03-22 Tid: 17:13:00
Älskar att baka sånt som är smidigt! Som den här kladdkakan, där allt blandas i samma kastrull. Har gjort den med bara blåbär men tycker den är snäppet godare (och tjusigare) med hallon också. Funkar med vilka bär som helst förstås. Kakan går att göra i både springform och pajform, men för mig har det behövts längre tid i ugnen för att få den att stelna överhuvudtaget när jag använt pajform. Vred även upp värmen lite mot slutet då, därav mer färg på kakan på översta bilden. Den är svår att skära i bitar när den görs i pajform och har varit lättare att helt enkelt servera som paj som tas med sked, i alla fall om man vill ha den lika kladdig som jag vill. Konsistensen har däremot varit sådär drömmigt segkladdig och bland det godaste jag ätit i kladdkaksväg.
Bärkladdkaka med vit choklad
100 g smör
150 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1-2 dl valfria bär, t.ex. blåbär och hallon
Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret, ta av från plattan och rör ner den vita chokladen. Rör ner ett ägg i taget. Blanda i övriga ingredienser och häll över i en springform klädd med bakplåtspapper (eller en smord pajform). Strö över bär och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, beroende på hur kladdig man vill ha den.
Servera med lättvispad grädde.
Kommentarer
Trackback