Jordnötsgryta med halloumi
Datum: 2019-03-21 Tid: 08:31:00
Här kommer tips på ännu en vegorätt! Gott med nåt som inte är tomatbaserat, vilket många vegetariska rätter är (särskilt med halloumi). Receptet kommer från Portionen under tiden där vi bara bytte ut tofu mot halloumi och gjorde mer sås.
Jordnötsgryta med halloumi, ca 6 portioner
Marinad
2 msk olja
4 tsk riven ingefära
4 tsk soja
400 g halloumi
4 morötter
1 paprika
1 tsk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
4 msk jordnötssmör
3 dl vatten
1 tsk socker/sötströ
ev. naturell färskost för tjockare konsistens
salt, peppar
Blanda ingredienserna till marinaden. Tärna halloumin och marinera.
Strimla morötterna med hjälp av en potatisskalare eller osthyvel. Strimla paprikan i tunna längder. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs currypastan lite snabbt. Häll i kokosmjölken och sänk värmen så att såsen sjuder. Klicka i jordnötssmöret och vispa ut det. Häll i vattnet och rör ner sockret. Låt sjuda några minuter. Red med färskost till önskad konsistens om såsen blir för rinnig. Lägg i grönsakerna och låt sjuda ytterligare några minuter. Stek under tiden halloumin gyllenbrun. Häll i all marinad och låt fräsa med. Lägg till sist över halloumin i grytan. Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback