Morotsbiffar med fetaost
Datum: 2019-09-27 Tid: 18:20:00
Godaste på länge: morotsbiffarna med fetaost som jag gjorde igår. Succé tyckte både stor och liten!
Morotsbiffar med fetaost, 8-10 st
300 g morötter
200 g fetaost
2 ägg
1 dl mandelmjöl
1 tsk torkad basilika
1 tsk franska örter
vitlökspulver
paprikapulver
Sätt ugnen på 210°C (varmluft). Riv morötterna och lägg i en bunke. Smula i fetaosten och rör ner mandelmjöl, ägg och örter. Blanda ordentligt. Krydda med vitlökspulver och paprikapulver efter behag.
Forma till biffar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills biffarna fått fin färg.
Servera med valfria tillbehör, förslagsvis basilikasås (crème fraiche, yoghurt, basilika, salt, peppar).
Glutenfri morotslimpa
Datum: 2019-09-08 Tid: 09:54:00
Smörgåstrenden fortsätter, rostisar äts flitigt här hemma. Häromdagen gjorde jag den här morotslimpan, blev riktigt bra så här kommer receptet.
Glutenfri morotslimpa
6 ägg
2 dl vatten
2 dl finriven morot
3 dl mandelmjöl
2 dl vatten
2 dl finriven morot
3 dl mandelmjöl
¾ dl pofiber (alt. mer mandelmjöl)
½ dl kokosmjöl
3 tsk fiberhusk
½ dl linfrö
2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
½ dl kokosmjöl
3 tsk fiberhusk
½ dl linfrö
2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
1 krm brödkryddor
Sätt ugnen på 180°C varmluft (eller 200°C vanlig). Vispa ihop ägg och vatten. Blanda övriga ingredienser förutom morötterna i en annan bunke. Rör sedan ner i äggvispet och blanda till sist ner morötterna. Låt svälla i 5-10 minuter.
Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper (eller smord med kokosolja). Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills brödet fått fin färg. Låt svalna och skär sedan i skivor.