Förra veckans matlådefix. Enkel och god vardagsmat för hela familjen.
Torskgratäng med pesto, 4 portioner
400 g torskfilé
1 gul lök
3 morötter
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3-4 msk röd pesto
8 bollar fryst spenat
salt, peppar
riven ost
Sätt ugnen på 225 grader. Tina fisken och skär i kuber. Lägg åt sidan. Skiva morötterna och lägg i en ugnsform. Ringla över lite olja och ställ in i ugnen under tiden den blir varm. Hacka löken och fräs i lite olja i en kastrull. Slå på grädde och mjölk och koka upp. Rör ner peston och ha i spenaten. Låt den tina i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Ta ut morötterna ur ugnen och blanda ner torskbitarna. Krydda med salt och peppar. Häll på såsen och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills osten smält och fått fin färg.