Zucchinilasagne
Datum: 2020-05-13 Tid: 10:52:00
Passade på att köpa zucchini när det var extrapris föra veckan. Funderade på vad jag skulle använda den till och valet föll till slut på lasagne. Alltid lika gott!
Zucchinilasagne, 4 portioner
1 stor zucchini
1 gul lök
500 g valfri färs (jag använde vegofärs från Anamma)
1 vitlöksklyfta
1 tsk lökpulver
1 burk krossade tomater
1,5 dl crème fraîche
0,5 dl chilisås
1 msk grönsaksfond
1 msk oregano
1 dl riven ost
salt, peppar
extra riven ost
1 gul lök
500 g valfri färs (jag använde vegofärs från Anamma)
1 vitlöksklyfta
1 tsk lökpulver
1 burk krossade tomater
1,5 dl crème fraîche
0,5 dl chilisås
1 msk grönsaksfond
1 msk oregano
1 dl riven ost
salt, peppar
extra riven ost
Sätt ugnen på 200°C. Skär av ändarna på zucchinin och skär den i tunna skivor på längden. Lägg ut på hushållspapper och strö över lite salt. Låt ligga i 10 minuter, torka sedan av vätskan.
Gör färsröran under tiden. Hacka löken och stek tillsammans med färsen. Pressa ner vitlöksklyftan och låt fräsa med en stund. Ha i krossade tomater, crème fraîche, chilisås och fond och koka upp. Låt sedan puttra ihop några minuter. Rör ner oregano och riven ost och ta av från plattan. Smaka av med salt och peppar.
Varva sedan zucchiniskivor och färsröra i en ugnsform. Avsluta med lite riven ost. Ställ in i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills osten smält och fått fin färg.
Kommentarer
Trackback