Hade en trött zucchini som sett bättre dagar och även en öppnad kesoburk som behövde användas. Slängde ihop en hittepårätt som blev riktigt lyckad, så god att jag faktiskt ska göra den igen idag. 🙂
Lax- och zucchinigratäng, 4 portioner
4 laxfiléer
1 liten zucchini
salt, citronpeppar
100 g fetaost
1 burk lätt crème fraîche tomat & basilika
1,5 dl mjölk/grädde
250 g keso
Sätt ugnen på 220 grader. Tina laxen om den är fryst och skär sedan i kuber. Skiva zucchinin runt. Fördela lax och zucchini i en ugnsform. Krydda med salt och citronpeppar. Smula över fetaost. Rör ihop crème fraîche, mjölk och keso och häll över i formen. Gratinera i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills laxen är färdig och gratängen fått fin färg.