Latmansbiff
Datum: 2021-01-26 Tid: 09:41:01
Festlig fredagsmiddag med minimal ansträngning. Låt mig presentera: latmansbiff!
Latmansbiff, 4 portioner
600 g valfri färs
1 ägg
1 stor vitlöksklyfta, riven
1 msk soltorkad tomatkräm
1 tsk torkad basilika
1 tsk lökpulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Sås:
3 dl grädde
1 msk brynt schalottenlökfond (eller kalvfond)
1 msk soja
100 g fetaost
körsbärstomater
basilika
1 ägg
1 stor vitlöksklyfta, riven
1 msk soltorkad tomatkräm
1 tsk torkad basilika
1 tsk lökpulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Sås:
3 dl grädde
1 msk brynt schalottenlökfond (eller kalvfond)
1 msk soja
100 g fetaost
körsbärstomater
basilika
Blanda färs, ägg, vitlök, tomatkräm och kryddor i en bunke. Rör tills smeten är väl blandad. Hetta upp en stekpanna med lite matfett. Lägg i färsen som en enda stor biff och platta till. Stek på medelvärme i 3–4 minuter tills den fått fin färg. Vänd med hjälp av en tallrik eller två stekspadar (eller dela biffen i fyra och vänd varje bit) och stek i ytterligare 2 min. Sänk värmen och häll grädde, kalvfond och soja runt biffen. Strö över smulad fetaost, hackade tomater och basilika. Låt biffen sjuda på svag värme i ytterligare 3–4 min.
Kommentarer
Trackback