Chicken cashew
Datum: 2021-03-25 Tid: 07:27:30
Bröt av mot alla grytor med kokosmjölk och grädde och gjorde den här härliga rätten för några veckor sen. Så gott!
Chicken cashew, 4 portioner
500 g kycklingfilé
1-2 msk röd currypasta
4 msk rapsolja
2 gula lökar, strimlade
2 vitlöksklyftor, skivade
1 msk färsk ingefära, finhackad
1 röd paprika, strimlad
1 gul paprika, strimlad
1 dl ostronsås
1 msk vitvinsvinäger
3 ananasringar i lag + 2 msk spad
1,5 dl rostade cashewnötter
65 g mangold (eller färska spenatblad)
500 g kycklingfilé
1-2 msk röd currypasta
4 msk rapsolja
2 gula lökar, strimlade
2 vitlöksklyftor, skivade
1 msk färsk ingefära, finhackad
1 röd paprika, strimlad
1 gul paprika, strimlad
1 dl ostronsås
1 msk vitvinsvinäger
3 ananasringar i lag + 2 msk spad
1,5 dl rostade cashewnötter
65 g mangold (eller färska spenatblad)
Skär kycklingen i bitar och stek tillsammans med currypasta i olja. När kycklingen är genomstekt, hetta upp pannan rejält. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och paprika. Stek ca 3 minuter så att grönsakerna mjuknar lite men fortfarande har lite ”tuggmotstånd”. Tillsätt ostronsås och vinäger. Skär ananasringarna i mindre bitar. Vänd i ananas, anasspad, cashewnötter och mangold. Servera med valfritt ris eller bönpasta.
Kommentarer
Trackback