Dammade av en gammal klassiker förra helgen. Johan, som aldrig ätit det förut, tyckte att det var så gott att han bad mig göra en omgång till att ha som matlådor under veckan. Toppbetyg alltså. Och det ÄR gott. Såsen alltså...
Fläskfilé i chutneysås, 4 portioner
500 g fläskfilé
2 purjolökar
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl mango chutney
2½ dl valfri grädde
1 dl köttbuljong
1 msk soja
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk ingefära
Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolöken i sneda skivor. Fräs den i smör i en gryta eller traktörpanna. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i traktörpannan. Salta och peppra. Blanda samman mango chutney, grädde, buljong, soja, vinäger och ingefära. Häll blandningen i traktörpannan och rör runt. Låt köttet puttra i såsen i ca 5 minuter.
Servera med ugnsrostade grönsaker och/eller ris.