Här kommer förra fredagens tiopoängare! Receptet kommer från Catarina König, med enda ändringen att jag tog soltorkad tomatkräm istället för strimlade soltorkade tomater eftersom det var vad som fanns hemma (och det funkade fint). Perfekt bjudmat - och snabbt fixat!
Krämig toskansk kyckling, 4 portioner
4 kycklingfiléer (gärna minutfiléer)
4 dl vispgrädde
0,75 msk koncentrerad kycklingfond
7-8 soltorkade tomater i olja
1 dl finskuren färsk basilika
1 vitlöksklyfta, riven
salt, svartpeppar
riven parmesan
Mät upp grädde och kycklingfond i en kastrull. Låt koka ned till lagom krämig såskonsistens (4-5 min). Finstrimla färsk basilika och strimla ner de soltorkade tomaterna. Vänd ner i den krämiga såsen och riv i vitlöken.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Salta och peppra på båda sidor. Lägg en rejäl klick smör i en stekpanna och bryn på kycklingen på båda sidor. Häll såsen över kycklingen och låt småputtra en stund på plattan, till kycklingen är genomstekt, ca 4-5 min. Strö över riven parmesan vid servering.