Tonfisk på burk ändå - så underskattat men ack så smidigt och gott. En riktig vardagshjälte! Här kommer receptet på en smaskig gratäng med fetaost och soltorkade tomater.
Tonfiskgratäng med fetaost och soltorkade tomater, 4 portioner
200 g fryst bladspenat
2 vitlöksklyftor
1-2 burkar tonfisk
1 rödlök
2 ägg
250 g keso
150 g fetaost
2,5 msk soltorkad tomatkräm (eller 5 finhackade soltorkade tomater)
0,5 tsk torkad basilika
salt, peppar
riven ost
Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka vitlöken och stek tillsammans med bladspenaten tills vätskan försvunnit. Bred ut i en ugnsform. Fördela tonfisken över. Hacka rödlöken och blanda med ägg, keso, smulad fetaost och soltorkad tomatkräm. Krydda med basilika, salt och peppar. Fördela röran i ugnsformen. Strö över lite riven ost och gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter till gratängen fått fin färg och äggen stannat.