Tips på supergod och lättfixad kycklinggratäng! Tog en genväg och använde fryst sweet chilikyckling men funkar såklart lika bra med vanlig kycklingfilé. Utgick från recept av
Catarina König och gjorde några småjusteringar.
Krämig sweet chilikyckling, 4 portioner
500 g kycklingfilé (eller 1 pkt Guldfågeln Sweet Chili Kyckling)
1 gul lök
1 röd spetspaprika
1 burk skivade champinjoner
5 dl visp- eller mellangrädde
2 dl sweet chilisås
salt, peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Strimla kycklingen, hacka löken och skär paprikan i tunna strimlor. Häll av vattnet från champinjonerna. Fräs kyckling, lök, paprika och champinjoner i smör i en stekpanna tills kycklingen fått lite färg. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsform.
Vispa grädden lite lätt så att den tjocknar något. Vispa i sweet chilisåsen och häll sedan blandningen över kycklingen. Gratinera i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills såsen blivit gyllene.