Tog en genväg när jag gjorde storkok igår och använde en påse färdigstekt sweet chilikyckling som jag hittade i frysen som bas i den här grytan. Funkar såklart lika bra med vanlig kycklingfilé och mer sweet chilisås. Hursomhelst blev det riktigt gott! Höftade men gjorde ungefär såhär:
Kycklinggryta med kokosmjölk och sweet chili, 4-6 portioner
1 påse Guldfågeln Sweet Chili Kyckling (600 g)
1 rödlök
1 stor vitlöksklyfta
1 burk skivade champinjoner
500 g wokmix
650 ml kokosmjölk
0,5-1 dl sweet chilisås
2 msk limejuice
1 tsk malen ingefära
2 tsk fisksås (kan uteslutas)
salt, peppar
Hacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med champinjoner i en stor gryta eller wokpanna. Ha i kycklingen och stek några minuter. Ha i wokmixen och kokosmjölk, koka upp. Låt sjuda tills wokgrönsakerna är färdiga. Tillsätt sweet chilisås, limejuice, ingefära och fisksås. Smaka av med salt och peppar.