Förberedelser inför morgondagen
Datum: 2009-03-19 Tid: 19:16:35
Idag har det varit helt perfekt väder. Klarblå himmel och solsken hela dagen. Jag och pappa handlade det sista inför morgondagen och jag tog en promenad längs hamnen. När jag kom hem igen satte jag igång med matlagningen. Det blev piroger som sagt, med tre olika fyllningar. Har inte smakat på det färdiga resultatet, men fyllningarna i sig blev iallafall jättegoda. Skinkpirogerna blev aningens vattniga. Inte så att det gör så mycket, men jag kanske skulle ha låtit keson rinna av lite. Hur som helst ska de ändå avnjutas kalla i morgon, så det spelar ingen större roll. Har köpt naturgodis, godis (mestadels choklad förstås) och tidningar. Ser verkligen fram emot den här helgen. Det ska bli jätteskönt att komma bort ett tag. Känns som en liten minisemester, och när jag kommer hem ska jag börja om på nytt. Vill du göra det tillsammans med mig, Elin?
Piroger med tre olika fyllningar, 8-10 st
1 sats pirogdeg, t.ex. den här
Gör degen och fyll pirogerna med valfri fyllning. Pensla med uppvispat ägg och strö lite flingsalt över. Grädda mitt i ugnen på 225°C i 10-15 minuter tills de fått fin färg.
Skinkfyllning
50-100 g rökt skinka
¼ purjolök
2 msk gräslök
½ burk keso
2 msk lätt crème fraiche
1-2 tsk dijonsenap
peppar
Tärna skinkan och strimla purjolöken. Blanda med gräslök, keso och crème fraiche. Smaka av med senap och peppar.
Tonfiskfyllning
1 burk tonfisk i vatten
¼ purjolök
2 msk lätt crème fraiche
1 msk keso
1 msk tomatpuré
2 krm curry
salt, peppar
Låt tonfisken rinna av. Strimla purjolöken och blanda med crème fraiche, keso, tomatpuré. Rör ner tonfisken. Smaka av med kryddorna.
Fetaostfyllning
200 g fetaost
2 msk lätt crème fraiche
5-6 soltorkade tomater
basilika
pepparmix
Mosa fetaosten i en skål. Hacka tomaterna och blanda dem med fetaost och crème fraiche. Smaka av med basilika och pepparmix.
1 sats pirogdeg, t.ex. den här
Gör degen och fyll pirogerna med valfri fyllning. Pensla med uppvispat ägg och strö lite flingsalt över. Grädda mitt i ugnen på 225°C i 10-15 minuter tills de fått fin färg.
Skinkfyllning
50-100 g rökt skinka
¼ purjolök
2 msk gräslök
½ burk keso
2 msk lätt crème fraiche
1-2 tsk dijonsenap
peppar
Tärna skinkan och strimla purjolöken. Blanda med gräslök, keso och crème fraiche. Smaka av med senap och peppar.
Tonfiskfyllning
1 burk tonfisk i vatten
¼ purjolök
2 msk lätt crème fraiche
1 msk keso
1 msk tomatpuré
2 krm curry
salt, peppar
Låt tonfisken rinna av. Strimla purjolöken och blanda med crème fraiche, keso, tomatpuré. Rör ner tonfisken. Smaka av med kryddorna.
Fetaostfyllning
200 g fetaost
2 msk lätt crème fraiche
5-6 soltorkade tomater
basilika
pepparmix
Mosa fetaosten i en skål. Hacka tomaterna och blanda dem med fetaost och crème fraiche. Smaka av med basilika och pepparmix.
Kommentarer
» Elin Öhh
I'd love to baby <3
Trackback