Ännu en variant på lax. Egentligen skulle det va sweet chilisås, men den var slut så jag tog vanlig chilisås istället. Smaken blir ju inte alls den samma, men det smakade bra ändå. Ser kanske lite tråkig ut i färgerna, men avokado och körsbärstomater tillkom efter att bilden togs, och då blev det med ens lite festligare. Alltid lika gott med romsås, alltid lika gott med lax.
Lax och marinerade räkor, 1 portion
1 laxfilé
salt, peppar
1-2 msk sweet chilisås
1 msk olja
½ msk citronsaft
1 msk hackad timjan
1 msk hackad dill
ev. chilipeppar
skalade räkor
Salta och peppra laxenfilén på båda sidor. Blanda chilisås, olja, citronsaft och kryddor. Fördela hälften av blandningen ovanpå laxen, och lägg ner räkorna i återstoden av marinaden. Baka laxen i ugnen på 200°C i 10-15 minuter.
Servera med de marinerade räkorna, sallad (och potatis om man vill ha det) och en god romsås, exempelvis
den här.