Det här åt jag till lunch för nån vecka sen. Om jag inte minns helt fel gjorde jag halv sats och fick ut nästan en hel plåt av det. Visserligen kavlar jag alltid ut min deg väldigt tunt eftersom jag föredrar det, så det kanske blir lite missvisande. Ni får helt enkelt testa själva och se hur stora pizzor ni får ut. Himla gott blev det i alla fall, och ett bra alternativ till att göra
pizzadeg med jäst eller använda sig av tortillas som botten. Receptet hittade jag på
recepten.se.
Pizzadeg med bakpulver, 4 portioner
5½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 krm salt
75 g smör el. margarin
2 dl mjölk
Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt matfettet skuret i små bitar. Finfördela med fingrarna till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Lägg degen på ett bakplåtspapper och kavla ut till två stora runda pizzaformar eller en långpanna. Lägg på valfri fyllning och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.