Sist ut av rätterna som serverades på
Knorrs presslunch är den här spännande fläskfilégrytan. Om jag hade fått välja en är det här den rätt jag helst av allt skulle ha velat smaka på.
Bildkälla: Knorr.
Fläskfilégryta med asiatiska smaker, 4 portioner
400 g fläskfilé
2 msk matolja
2-3 limeblad
2 dl hett vatten
1 Fond ”DU CHEF” Beef
1 burk kokosmjölk
10 cm purjolök
15-20 shiitakesvampar
6-8 små minimajs
20 sockerärtor
10 gula eller röda cocktailtomater
10-12 blad thaibasilika
3 dl jasminris
lime att klyfta till servering
Stek fläskfilén i matolja runt om så att den får färg. Lyft ur köttet och skär det i skivor och sedan halvmånar. Ståll åt sidan. Skär svampen och purjolöken i strimlor. Dela majsen ett par gånger och lägg i samma panna som köttet och fräs på. Lägg i fonden, lime, vatten och sist kokosmjölk, låt sjuda 10 minuter. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla basilikan och dela tomaterna i fyra delar. Lägg köttet, sockerärtorna, 1 msk thaibasilika och tomaterna i kokosmjölken och låt sjuda tills köttet är helt genomstekt (ca 10 minuter). Strö över det sista av basilikan.
Servera riset med grytan och limeklyftor.