Sugen på att lyxa till vardagsmaten lite? Varför inte testa det här receptet, som är en annan av rätterna som Alexandra Zazzi tillagade på
Knorrs presslunch.
Bildkälla: Knorr.
Panerad fisk med romsås och buljongkokta potatisklyftor, 4 portioner
600 g kummel eller annan vit fisk (kolja, torsk, sej etc.)
2 dl vetemjöl eller fint rågmjöl
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl ströbröd
½ dl sesamfrön (skalade)
2 ägg
varmpressad rapsolja för stekning
Potatis
ca 600 g bakpotatis
1 l vatten
1 Fond ”DU CHEF” Vegetable
krasse att klippa över potatisen
Romsås
2 msk majonnäs
½ dl turkisk yoghurt
½ burk stenbitsrom
2 finhackade salladslökar
Börja med såsen. Blanda yoghurt, rom, salladslök och majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ in i kylskåpet medan du lagar till det andra. Koka upp vattnet till potatisen. (Tips! Använd vattenkokaren så går det fortare och låt fonden lösas upp.) Skölj och skrubba potatisen något. Låt skalet vara kvar, skär bara bort groddar m.m. Skär potatisen i klyftor och koka dem mjuka i fondvattnet. Klipp och strö över krasse vid servering.
Förbered tre djupa tallrikar: en med vetemjöl, salt och peppar (blandat), en med lättvispat ägg (knäck äggen och vispa upp med gaffel) och en med ströbröd och sesamfrön (blandat). Skär fisken i lagom stora bitar (5 x 10 cm, ca 70-80 g styck). Vänd först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. (Tips! Sätt ugnen på 70 grader så kan du lägga i fisken på varmhållning så du inte känner dig stressad. Även potatisen kan du hålla varm här inne, men klipp över krassen först vid servering.) Häll rikligt med olja i pannan (ca 1 cm djup) och värm upp på medelhög värme. Stek fisken gyllene och låt rinna av på hushållspapper. (Tips! Oljan som blir över kan du använda igen, filtrera och förvara i kylskåp tills nästa gång du steker fisk.)
Servera fisken med potatisen och romsåsen.