Pizza med skinka, mozzarella och ruccola
Datum: 2011-03-03 Tid: 01:22:39
Hemmagjord pizza när den är som bäst. Eftersom jag inte hade någon kavel eller lämplig flaska testade jag sånt där färdigt pizzakit där man bara rullar ut degen och smetar ut tomatsåsen som medföljer. På med sånt man gillar och in i ugnen i sisådär 15-20 minuter, sen är det bara att hugga in. Den här gången gjorde jag ostinbakade hörn och så hade jag rökt skinka, färska champinjoner, körsbärstomater och mozzarella på min pizza, som jag sen toppade med ruccola blandad med parmesan och så lite nymalen svartpeppar ovanpå. Har inte angett några mått i receptet här nedanför, det är ju bara att höfta sig fram. Fint det här med pizzadeg förresten. Finns ju så många olika alternativ, beroende på vad man prioriterar. Den färdiga pizzadegen jag köpte var jättegod, smakade som vanlig pizzadeg med jäst. Vill man vara ekonomisk är det såklart bäst att göra degen från scratch. Vill man att det ska gå fort kan man antingen köpa färdig färsk deg eller pizzamix (pulverpåsar), göra deg med bakpulver (
länk) eller använda tortillabröd som botten. Men det brukar va så med matlagning: om man lägger ner lite extra tid och kraft blir faktiskt resultatet ofta snäppet godare.
Med det sagt var det här den godaste hemmagjorda pizzan jag ätit. Ett tips för att få pizzabottnen sådär härligt krispig är att låta plåten stå inne i ugnen och bli varm, och sedan bara lyfta över den utkavlade pizzadegen med fyllning på när det är dags att grädda den.
Pizza med skinka, mozzarella och ruccolapizzadeg, t.ex.
den härOstinbakade kanter
philadelphiaost
mozzarella
Fyllning
tomatsås
rökt skinka (eller t.ex. parmaskinka om man vill lyxa)
champinjoner
mozzarella
körsbärstomater
Topping
ruccola
riven parmesan efter smak
svartpeppar
Sätt ugnen på 200°C och sätt in plåten. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper. Bred ut philadelphiaost och lägg på små bitar av mozzarella längs kanterna och vik in dem. Smeta ut tomatsåsen. Lägg på skinka, champinjoner, mozzarella och tomater. Lyft över pizzadegen till plåten med hjälp av bakplåtspappret och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Blanda ruccola och parmesan i en skål och fördela ovanpå den nygräddade pizzan. Dra några varv med pepparkvarnen över.
Kommentarer
Trackback