Kycklinggratäng med mango chutney
Datum: 2012-02-28 Tid: 00:03:50
Hoppsan, det blev visst ett litet blogguppehåll! Jag har varit lite upptagen med livet, och nu är jag tillbaka i lägenheten i Göteborg. Var inte lika roligt att öppna kylskåpet här... Har ätit så god mat hemma hos mor och far! Skrev ju sist att vi skulle testa en ny laxrätt och det gjorde vi i fredags, men receptet får vänta lite för det är kvar i Arvika. I lördags däremot blev det den här goda gratängen till middag. Påminner en del om
kycklinggratäng med grönpepparsås {
länk}.
Receptet på den här gratängen hittade jag på
Matplatsen, där den enda ändringen var att jag hade i champinjoner också.
Kycklinggratäng med mango chutney, 3-4 portioner
1 grillad kyckling
4-5 färska champinjoner
1 purjolök
smör att steka i
3 dl grädde
2 dl crème fraîche
2 msk mango chutney
1 msk soja (kinesisk)
1 msk kalvfond
salt, svartpeppar
ev. grillkrydda
Sätt ugnen på 200°C. Bena ur kycklingen, ta bort skinnet och dela köttet i småbitar. Lägg över i en ugnsform. Skiva champinjonerna och strimla purjolöken. Fräs på i lite smör tills champinjonerna vattnat ur sig och purjolöken blivit mjuk. Tillsätt grädde, crème fraiche, mango chutney, soja och fond. Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och ev. lite grillkrydda. Häll över kycklingen. Ställ in i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills allt är genomvarmt och gratängen fått fin färg.
Servera med ris och/eller grönsaker.
Kommentarer
Trackback