Snabbare och enklare fredagsmys får man leta efter. Bäst av allt är kanske att man kan äta med händerna. Vet inte riktigt vad som är grejen med det egentligen, men det här med att plocka med fingrarna gör att saker blir godare av nån anledning. Eller så är det bara jag... Hur som helst, här finns ju världens möjligheter att variera sig. Som vilken pizza som helst alltså. Fast med frasig smördeg i stället. Så gott!
Pizzabullar, ca 15-20 st
1 rulle färsk smördeg
2 msk chilisås
2 msk ketchup
oregano
rökt skinka
philadelphiaost
riven ost
Sätt ugnen på 200°C. Rulla ut smördegen. Blanda chilisås, ketchup och oregano och bred ut över smördegen. Lägg på rökt skinka och små klickar av philadelphiaost. Strö över riven ost. Rulla ihop till en rulle från långsidan. Skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills de fått fin färg.
Strö över lite extra oregano vid servering och servera gärna med en god sås, t.ex.
den här {
länk} (eller med fil och majonnäs som bas i stället).