Min bästa glutenfria pizzabotten
Datum: 2020-04-17 Tid: 13:29:00
Testade ett nytt recept på pizzabotten för ett tag sen och det blev riktigt bra, sådär krispig som jag gillar. Otroligt lättfixad dessutom! Kommer hädanefter bara använda mig av det här receptet.
Glutenfri pizzabotten
2 ägg
1 dl crème fraîche
1 msk vatten
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 ägg
1 dl crème fraîche
1 msk vatten
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Sätt ugnen på 180°C. Vispa ihop ägg, vatten och crème fraîche. Vispa ner övriga ingredienser. Häll snabbt ut på en plåt klädd med bakplåtspapper, bred ut så att den är ca 5 mm tjock. (Viktigt att vara snabb så inte fiberhusken hinner svälla för mycket.) Sätt in i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Den ska knappt ha fått färg men kännas lite fast. Höj ugnen till 250 grader. Ta ut botten, bred på tomatsås och toppa med valfri topping. Grädda i ytterligare 8-10 minuter.
Mammas äppelkaka
Datum: 2020-04-17 Tid: 13:20:00
Den här äppelkakan bakade jag och mamma tillsammans för några veckor sen. Mamma har gjort den själv efter det och bjudit på så för mig är det "mammas äppelkaka". Enkel, snabb och saftig tack vare äpplena. Succé tillsammans med vaniljsås, glass eller vaniljvisp!
Mammas äppelkaka
150 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
3 äpplen
2 msk strösocker
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
pärlsocker
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
3 äpplen
2 msk strösocker
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
pärlsocker
Sätt ugnen på 175°C. Rör smör och socker smidigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör i tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i en smord springform, 24 cm i diameter.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda med socker, kanel och vaniljsocker och lägg ovanpå smeten. Strö på pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i 40 minuter.
Serveras gärna lite ljummen.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda med socker, kanel och vaniljsocker och lägg ovanpå smeten. Strö på pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i 40 minuter.
Serveras gärna lite ljummen.
Bananbröd
Datum: 2020-04-17 Tid: 13:13:00
Bananbröd - en blandning mellan bröd och kaka, lagom sött och väldigt gott med smör på. Receptet kommer från Anja Fosnor, med några småjusteringar.
Bananbröd
3 mogna bananer6-8 färska urkärnade dadlar (kan ersättas med 1 msk honung eller uteslutas)
4 ägg
2 dl riven kokos
1,5 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
3 msk smält kallpressad kokosolja
1 tsk vaniljpulver
en nypa flingsalt
banan eller valnötter till dekoration
Sätt ugnen på 180°C. Mixa banan och dadlar med stavmixer, alternativt mosa bananen och hacka dadlarna i småbitar. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper. Skiva en banan på längden och lägg ovanpå (eller toppa med valnötter). Grädda i mitten av ugnen i cirka 45-50 minuter.