Laxgryta med röd curry
Datum: 2021-03-25 Tid: 07:30:00
Den här laxgrytan blev en riktig favorit hos Olivia. Hon önskade den både till frukost, lunch och middag. Kan bara instämma - riktigt god!
Laxgryta med röd curry, 4 portioner
500 g laxfilé
1 purjolök eller gul lök
2 morötter
1 burk skivade champinjoner
1 röd paprika eller spetspaprika
2 msk tomatpuré
2,5 dl vatten
1 burk kokosmjölk
2,5 dl crème fraîche
3 msk hummerfond
0,5 lime, saften
1 msk röd currypasta
125 g sojabönor
salt, peppar
500 g laxfilé
1 purjolök eller gul lök
2 morötter
1 burk skivade champinjoner
1 röd paprika eller spetspaprika
2 msk tomatpuré
2,5 dl vatten
1 burk kokosmjölk
2,5 dl crème fraîche
3 msk hummerfond
0,5 lime, saften
1 msk röd currypasta
125 g sojabönor
salt, peppar
Skär laxen i bitar. Slanta morötterna tunt, strimla purjolöken och paprikan. Häll av vattnet från svampen. Fräs morötter, lök, paprika och svamp i olja i en stor gryta. Rör ner tomatpuré och currypasta och fräs en stund till. Tillsätt vatten, kokosmjölk, crème fraîche, fond och lime. Låt koka upp och sjud i 5 minuter. Lägg ner laxen och sojabönorna och låt sjuda några minuter till. Smaka av med salt och peppar.
Chicken cashew
Datum: 2021-03-25 Tid: 07:27:30
Bröt av mot alla grytor med kokosmjölk och grädde och gjorde den här härliga rätten för några veckor sen. Så gott!
Chicken cashew, 4 portioner
500 g kycklingfilé
1-2 msk röd currypasta
4 msk rapsolja
2 gula lökar, strimlade
2 vitlöksklyftor, skivade
1 msk färsk ingefära, finhackad
1 röd paprika, strimlad
1 gul paprika, strimlad
1 dl ostronsås
1 msk vitvinsvinäger
3 ananasringar i lag + 2 msk spad
1,5 dl rostade cashewnötter
65 g mangold (eller färska spenatblad)
500 g kycklingfilé
1-2 msk röd currypasta
4 msk rapsolja
2 gula lökar, strimlade
2 vitlöksklyftor, skivade
1 msk färsk ingefära, finhackad
1 röd paprika, strimlad
1 gul paprika, strimlad
1 dl ostronsås
1 msk vitvinsvinäger
3 ananasringar i lag + 2 msk spad
1,5 dl rostade cashewnötter
65 g mangold (eller färska spenatblad)
Skär kycklingen i bitar och stek tillsammans med currypasta i olja. När kycklingen är genomstekt, hetta upp pannan rejält. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och paprika. Stek ca 3 minuter så att grönsakerna mjuknar lite men fortfarande har lite ”tuggmotstånd”. Tillsätt ostronsås och vinäger. Skär ananasringarna i mindre bitar. Vänd i ananas, anasspad, cashewnötter och mangold. Servera med valfritt ris eller bönpasta.