Sommarfrukost
Datum: 2016-06-28 Tid: 08:18:00
15 arbetsdagar kvar till semester...
Midsommarafton 2016
Datum: 2016-06-26 Tid: 15:15:00
Midsommar firades med favoritgänget. Blev en heldag som inleddes hemma hos
Johan och Kristin som bjöd in till sillunch med massor av godsaker.
Sashimi, olika sillsorter, ägghalvor, gräslökssås, guacamole och sallad. Fanns även köttbullar (för de som
inte gillade sill) och färskpotatis såklart.
Kristin hade även bakat ett superfint bröd i form av en midsommarstång
och en smarrig jordgubbstårta med philadelphiaost i fyllningen.
Paltkoma efter lunchen så fick bli en PW inför nästa matfest...
... hos Christian och Elisabeth. Jag och Johan fixade fläderbål och Elisabeth hade gjort lyxiga
jordgubbar doppade i vit choklad, toppade med riven mjölkchoklad.
Efter kubbspel och sen grillning (alla var fortfarande mätta efter lunchen) blev det kaffe och efterrätt
som Elisabeth hade gjort: chokladskål fylld med mosade jordgubbar, hemmagjord lemon curd,
daimgrädde och riven choklad.
Beer can burgers
Datum: 2016-06-18 Tid: 18:43:00
Förra fredagen var det grillkväll hos Christian och Elisabeth och då testade vi beer can burger för första gången. Godaste på länge - men väldigt mättande!
Beer can burgers, 6 burgare
1 kg nötfärs
½ dl barbecuesås
salt, peppar
12 skivor bacon
Fyllning
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
150 g färska champinjoner
2-3 msk tapenade soltorkade tomater (alternativt hackade soltorkade tomater i olja)
salt, peppar
2 dl riven ost
Blanda färsen med barbecuesås, salt och peppar. Forma till sex bollar och tryck sedan ner en ölburk (eller valfritt glas/flaska) och forma färsen runt om. Burken ska inte tryckas igenom utan det ska vara färs även under burken. Lyft sedan bort burken för att få ett hål i burgaren. Vira två baconskivor runt kanterna på varje burgare så att de håller ihop.
Gör fyllningen. Hacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i mindre bitar. Stek i lite matfett i några minuter. Rör ner tapenade och smaka av med salt och peppar. Låt svalna lite, blanda sedan ner 1 dl av den rivna osten. Fördela fyllningen i burgarna, toppa med resten av osten.
Grilla på indirekt värme (endast på undersidan, vänd dem inte) i ca 50-60 minuter.
Servera med valfria tillbehör, förslagsvis sallad och nån god sås, och hamburgerbröd för den som vill ha det.