Lipton Afternoon Tea
Datum: 2012-11-27 Tid: 18:52:00
I söndags var jag bjuden på Afternoon Tea på Dorsia Hotel & Restaurant. Det var Lipton som stod för kalaset och det bjöds på tre olika tesorters, mängder med godsaker och dessutom en härlig manikyr. Jag hade med mig min kompis Malin och det blev en jättemysig söndagskväll. En sån där härlig må bra-kväll när man först blir lite ompysslad och får fina naglar och sen kryper upp i en mysig soffa och smuttar te och knaprar sötsaker. Och Dorsia {länk} sen, vilket färgsprakande ställe! Kändes som en blandning mellan Alice i Underlandet och Moulin Rouge. Låter bilderna tala för sig själva:
Ber om ursäkt för varierande bildkvalitet. Det var ju det här med ljuset...
Pressbild på de olika tesorterna. Alla var goda, men jag och Malin var eniga om att Chai Spirit var godast.
Godsakerna + en liten skymt av inredningen.
Om nom nom!
Scones med cream cheese, lemon curd och hallonmarmelad.
Chokladdoppad jordgubbe, macaroons och en chokladtryffel med lemon curd.
Kola-/knäcksmakande mousseliknande liten godsak och äppelkaka i munsbitsformat.
Hallonmarmelad, fikonmarmelad (♥), lemon curd & apelsinmarmelad.
Tack Lipton för en jättemysig & minnesvärd kväll!
Laxgratäng med saffran
Datum: 2012-11-23 Tid: 14:11:00
Alla som längtar efter julen räcker upp en hand! Jag kan knappt förstå att det bara är lite drygt en månad kvar till julafton. I år verkar det som att jag förhoppningsvis kommer hinna julpyssla lite innan det tar slut. Om allt går som planerat kommer jag kunna åka hem till Arvika en sväng redan vid Lucia (sista föreläsningen är den 13:e), och sen tillbaka till Göteborg den 18:e för att gå en obligatorisk S-HLR-utbildning i ca 3 h den 19:e (alltså, hur tänkte de när de la den där?!). Nåväl, ska bli skönt att få åka hem till skogen lite tidigare för en gångs skull. Har ju självklart tenta över jul och nyår, så särskilt ledig blir jag förstås inte. Det här med traditioner...
Julen, ja. Min absoluta favorittid på året. Vill inte grotta ner mig alltför mycket i julsmaker riktigt än, det är ju trots allt bara november. Men lite kan man faktiskt få tjuvstarta... Saffran + lax = sant!
Laxgratäng med saffran, 2 portioner
2 laxfiléer
salt, peppar
1 tomat
½ gul lök el. en bit purjolök
1 burk crème fraîche saffran & tomat
1½ dl grädde
salt, peppar
riven ost
Sätt ugnen på 225°C. Lägg laxen i en ugnsform. Krydda. Kärna ur tomaten och hacka i mindre bitar. Skiva löken. Toppa laxen med tomat och lök. Vispa ihop crème fraîche och grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll över laxen och strö över lite riven ost. Ställ in i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter tills osten smält och gratängen fått fin färg.
Servera med potatis och/eller grönsaker och sallad.
Servera med potatis och/eller grönsaker och sallad.
Färgglad lunch
Datum: 2012-11-20 Tid: 22:18:34
Avokado, broccoli, körsbärstomater, rödlök, örtsalt & svartpeppar. ♥
Middag på Meet
Datum: 2012-11-14 Tid: 22:26:00
Ber om ursäkt för tråkig bildkvalitet, men det är svårt att få till nåt bättre med "mysbelysning" ;)
Mammas kålpudding
Datum: 2012-11-14 Tid: 21:59:01
Få saker smakar så bra som äkta husmanskost lagad av världens bästa mamma. ♥
Café Kanold
Datum: 2012-11-09 Tid: 15:06:00
För några helger sen var Johan här och hälsade på. Efter några timmar på stan (i regnet...) fick jag den klassiska kaffedippen så vi letade upp närmsta lediga fik, vilket var Café Kanold, för att återställa balansen. Varm choklad, kaffe och scones. Tyvärr var brödet torrt och kallt, och chokladen var bara tråkigt halvljummen. Nä, blev tyvärr inte alls särskilt imponerad och känner inget sug efter att gå dit igen. Har dock hört att det serveras en mysig brunch där på helgerna och att pralinerna är riktigt fina. Annars kryllar det ju faktiskt av andra fik i Göteborg...
Nån som kan tipsa om ett mysigt café i Göteborg?